De appartementen zijn gelegen aan de rand van het kleine dorp Bensafrim, op een kwartier rijden van Lagos, aan de zuidkust van de Algarve. De dorpskern van Bensafrim is op een afstand van 5 minuten te belopen.

vakantiewoningen algarve portugal

 

Bensafrim

In Bensafrim vind je alles voor de eerste levensbehoeften; een bank, postkantoor, apotheek, een kleine supermarkt, een dagelijkse groente- fruit- en vismarkt, twee restaurants en een aantal cafe’s. Er is kleine kinderboerderij op 4 km afstand en een restaurant waar het Portugese levenslied, de Fado, wordt gezongen.

Bensafrim is bovendien gunstig gelegen aan het eindpunt van de (enige) snelweg die de hele Algarve doorkruist. Luchthaven Faro, op 80 km afstand, is hierdoor binnen een uur te bereiken. Sevilla is via dezelfde snelweg binnen 2,5 uur te bereiken en Lissabon binnen 3 uur.

Van de vierbaansweg ondervindt Bensafrim zelf gelukkig geen hinder. Het ligt vredig aan de voet van een uitgestrekt heuvellandschap, wat uitnodigt tot wandelen, paardrijden en tot rust komen.

[foogallery id=”2691″]

De spectaculaire stranden van de Portugese westkust, Sagres en Kaap St Vincent (het geroemde ‘Fim do Mundo’, wat einde van de wereld betekent), liggen op een klein half uur rijden en ook zit je binnen drie kwartier in het weelderige Monchique gebergte.

Lagos

Het gezellige en authentieke stadje Lagos ligt vlakbij en heeft ondanks het toenemend toerisme de Portugese sfeer weten te behouden. Lagos ligt aan één van de grootste natuurlijke baaien ter wereld en heeft dan ook een zandstrand van maar liefst zes kilometer lang. Zelfs in de drukke zomermaanden raakt dit strand niet overbevolkt. Aan de andere kant van Lagos vind je diverse kleinere stranden en die meer door rotsen zijn omgeven. De prachtige kustlijn van Lagos is het zeker waard om een keer vanaf zee te bekijken, er zijn diverse boottochten die je deze mogelijkheid bieden.

Het centrum van Lagos biedt een keur aan restaurants, bars en winkels. In de zomermaanden worden er diverse avondmarkten en festiviteiten georganiseerd.

Meer weten?

Neem contact met mij op, ik geef je graag meer informatie.